Δειγματοληψίες |

Τρόφιμα |

Γάλα |

Νερό |

Λίπη - Έλαια |

Οινολογία |

Ζωοτροφές |

Απόβλητα |

Υλικά Συσκευασίας |

Σαλμονέλα |

Έλεγχος Υγιεινής |

Εδαφολογία |

Αδρανή Υλικά

Οίνοι - Απόσταγμα - Ποτά

Από το 2007 το τμήμα Οίνου και Ποτών είναι αδειοδοτημένο ως οινολογικό εργαστήριο με αριθμό αδείας 744/8-10-2007.

Εκτός από τις αναλύσεις οίνου δίνονται συμβουλές και οινολογικές ουσίες σε οινοπαραγωγούς – οινοποιούς.

Πρόγραμμα παρακολούθησης οινοποίησης

Πριν το Τρύγο Μετράμε τα ζάχαρα, την οξύτητα & το pH της σταφυλής και επιλέγουμε τη κατάλληλη στιγμή του τρύγου.
Σπάσιμο Σταφυλιών Εξέταση της ποιότητας του σταφυλιού & προσθέτουμε την κατάλληλη ποσότητα metabisulfite.
Ζύμωση Μετράμε τα beaume του γλεύκους, το pH, την ολική οξύτητα. Προτείνεται η προσθήκη του κατάλληλου ζυμομύκητα, τροφής ζυμομύκητα & ένζυμα. Για την ερυθρή οινοποίηση προσδιορίζεται ο χρόνος παραμονής με τα στέμφυλα. Αντιμετώπιση των προβλημάτων ζύμωσης (πχ διακοπή ζύμωσης)
Τέλος Ζύμωσης Ελέγχεται η εξάντληση των σακχάρων και καθορίζεται το τέλος της ζύμωσης. Μετράμε το pH, την ολική και πτητική οξύτητα, την αλκοόλη, το ολικό και ελεύθερο SO2. Ενισχύουμε το metabisulfite, διορθώνουμε εάν απαιτείται την οξύτητα & για το λευκό οίνο προσθέτουμε μπετονίτη. Δίνονται συμβουλές για την αποθήκευση είτε σε ξύλινα βαρέλια είτε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και τη διαύγαση του οίνου.
Πριν την εμφιάλωση Ελέγχουμε το ολικό και ελεύθερο SO2, την πτητική οξύτητα & στους λευκούς οίνους το πρωτεϊνικό θόλωμα. Εάν απαιτείται ενισχύουμε το metabisulfite & για το λευκό οίνο προσθέτουμε μπετονίτη. Ακολουθεί το φιλτράρισμα & εμφιάλωση.
Ενδεικτικές αναλύσεις οίνων Ενδεικτικές αναλύσεις αποσταγμάτων
Αλκοόλη Αλκοόλη
Ολική οξύτητα & pH Ανώτερες αλκόολες και έλεγχοι νοθείας
Πτητική οξύτητα Φθαλικούς εστέρες
Ολικό & ελεύθερο SO2 ( monier williams) Βαρέα μέταλλα
Σακχάρων
Σορβικό οξύ
Φυτοφάρμακα
Έλεγχοι μελλοντικών θολωμάτων

Οι υπηρεσίες μας